Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFilets van in de pan gebakken snoekbaars, stoemp van pompoen en hazelnoten
Delhaize logo
  • Filets van in de pan gebakken snoekbaars, stoemp van pompoen en hazelnoten

Filets van in de pan gebakken snoekbaars, stoemp van pompoen en hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Filets van in de pan gebakken snoekbaars, stoemp van pompoen en hazelnoten

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 600 g snoekbaarsfilets
  • 450 g bloemige aardappelen
  • 450 g pompen
  • 10 cl lichte culinaire room
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 1 klein bordje bloem
  • 20 g boter
  • 1 1 soeplepel olijfolie
  • zout en peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,35 €/kg
    €2,69
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

     

    • Snijd de aardappelen in stukjes en laat ze ongeveer een kwartier in gezouten water koken. Snijd de pompoen in blokjes en laat ze ongeveer een kwartier stomen, beide moeten goed zacht zijn.
    • Hak de hazelnoten grof en hou ze apart.
    • Snijd de snoekbaarsfilets in 3 of 4, kruid en rol ze vervolgens in de bloem; tik het overschot eraf.
    • Verwarm de boter en de olie in een grote pan en leg de stukken snoekbaars erin. Laat ze snel aan beide zijden goudbruin bakken, zet het vuur lager en laat nog 3 à 4 minuten op een zacht vuurtje bakken. Kruid en bestrooi met afgeriste tijm.
    • Giet de aardappelen af. Voeg de aardappelen, van het vuur, toe aan de blokjes pompoen in de kookpot, voeg room toe en plet het geheel met een pureepers; kruid indien nodig.
    • Dien onmiddellijk op, bestrooi met hazelnoten. Geef er eventueel een salade bij.

    Tip: je kunt dit gerecht een exotische toets geven door de room te vervangen door kokosmelk en door wat curry en verse koriander toe te voegen aan je stoemp.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Filets van in de pan gebakken snoekbaars, stoemp van pompoen en hazelnoten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,35 €/kg
    €2,69
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar