Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenFilet van wilde eend met rode bessen
Delhaize logo
  • Filet van wilde eend met rode bessen

Filet van wilde eend met rode bessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Filet van wilde eend met rode bessen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dikke eetlepels rode bessengelei
  • 3 takjes tijm
  • 2 sjalotten
  • 100 g rode bessen (afgeritst)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 600 g filet van wilde eend
  • een nootje boter
  • 25 cl droge witte wijn
  • 12 cl verse room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gelei | Rode bessen
    450 gr
    4,33 €/kg
    €1,95
    S2005060900087890000
  • Kruiden | Tijm
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
    S2009121608000810000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000
  • Rode Bessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2011060100326830000
  • Begin met koken

    1. Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie met de tijm in een kleine steelpan gedurende 5 min.
    2. Doe er dan de witte wijn bij en de bessengelei, laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur.
    3. Bak, ondertussen, de filets aan beide kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Reken 6 à 8 min. baktijd: ze moeten roze (rosé) zijn en niet rood (saignant). Voeg peper en zout toe.
    4. Zeef de wijnsaus en giet ze terug in de steelpan. Voeg de room toe en laat op zacht vuur sudderen.
    5. Leg het gebakken vlees op een snijplank en giet de rode bessen in de braadpan. Meng 30 sec. op een vrij hoog vuur, giet er de saus bij en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Snij het vlees in sneetjes en serveer meteen met de saus. Geef er gegratineerde aardappelschijfjes bij en sperziebonen.

    Kooktip

    Voor een sterkere smaak vervang je de witte wijn door rode.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Sauzen en specerijen
    • Filet van wilde eend met rode bessen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gelei | Rode bessen
    450 gr
    4,33 €/kg
    €1,95
    S2005060900087890000
  • Kruiden | Tijm
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
    S2009121608000810000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000
  • Rode Bessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2011060100326830000