Recept zoekresultatenFilet van wilde eend met rode bessen
Delhaize logo
  • Filet van wilde eend met rode bessen

Filet van wilde eend met rode bessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Hoofdgerecht
Filet van wilde eend met rode bessen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dikke el rode bessengelei
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 nootje boter
  • 600 g filet van wilde eend
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 100 g rode bessen (afgeritst)
  • 2 sjalotten
  • 3 takjes tijm
  • 12 cl verse room

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

Céréal

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

270 gr

€3,89

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Bout | Eend

Delhaize

Bout | Eend

2 × +/- 350 gr

+/-€11,20

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€26,68

Begin met koken

  1. Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuur in 1 eetlepel olijfolie met de tijm in een kleine steelpan gedurende 5 min.
  2. Doe er dan de witte wijn bij en de bessengelei, laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur.
  3. Bak, ondertussen, de filets aan beide kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Reken 6 à 8 min. baktijd: ze moeten roze (rosé) zijn en niet rood (saignant). Voeg peper en zout toe.
  4. Zeef de wijnsaus en giet ze terug in de steelpan. Voeg de room toe en laat op zacht vuur sudderen.
  5. Leg het gebakken vlees op een snijplank en giet de rode bessen in de braadpan. Meng 30 sec. op een vrij hoog vuur, giet er de saus bij en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij het vlees in sneetjes en serveer meteen met de saus. Geef er gegratineerde aardappelschijfjes bij en sperziebonen.

Kooktip

Voor een sterkere smaak vervang je de witte wijn door rode.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
  • Filet van wilde eend met rode bessen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

Céréal

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

270 gr

€3,89

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Bout | Eend

Delhaize

Bout | Eend

2 × +/- 350 gr

+/-€11,20

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€26,68