Recept zoekresultatenFilet van patrijs met mango
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
    A
  • Filet van patrijs met mango

Filet van patrijs met mango

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Filet van patrijs met mangoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2,5 sinaasappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 peper
  • 600 g patrijsfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kleine, rijpe mango’s
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor sauzen
  • 1 noot boter
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Persappelsienen | Net
    1+1 gratis
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Filets | Rode patrijs
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Halveer de patrijsfilets en bak ze goudbruin in de boter en de olie in een sauteerpan op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
    2. Pers, ondertussen, het sap uit de sinaasappels, je hebt 30 cl nodig (voor 4 porties). Schil de mango’s en snij ze in blokjes.
    3. Leg de patrijsfilets op een bord en bak de mangoblokjes 2 min. op een hevig vuur in dezelfde pan. Leg ze ook op het bord.
    4. Giet het sinaasappelsap in de pan, roer de aanbaksels los, voeg de balsamicoazijn toe, de honing en het bindmiddel.
    5. Breng al roerend (met de garde) aan de kook, voeg dan de rozemarijn toe.
    6. Leg de patrijsfilets en de mangoblokjes in de saus en laat alles nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Dien meteen op. Serveer er basmatirijst bij of een mengeling van witte en wilde rijst.

    Kooktip

    Deze bereiding is ook heel geschikt voor fazantenfilets.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 111; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 404,93
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Sauzen en specerijen
    • 00:00
      -00:51
      A
    • Filet van patrijs met mango

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Persappelsienen | Net
    1+1 gratis
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Filets | Rode patrijs
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dit product is niet meer beschikbaar