Recept zoekresultatenFilet pur van rund met truffelrisotto
Delhaize logo
  • Filet pur van rund met truffelrisottoC

Filet pur van rund met truffelrisotto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Filet pur van rund met truffelrisottoC

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 sjalot
  • 3 dl witte wijn
  • 4 dl kalfsfond
  • 50 g boter
  • 5 el olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 30 g carpaccio van truffles
  • 300 g filet pur van rund
  • 1 pollepel warm water
  • 250 g ‘Risotto con Tartufi’ Bosco d'Oro
  • 30 g boter (voor de risotto)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • S2022033000616370000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013690000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Haal het vlees uit de koelkast.
    2. Bereid de risotto volgens de instructies op de verpakking (met de helft van de witte wijn en 3/5 van de olie). Voeg, wanneer hij gaar is, nog het warme water toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de koude boter  (voor de risotto) in stukjes en voeg de parmigiano toe; meng krachtig.
    3. Laat ook de kalfsfond voor 2/3 op een matig vuurtje inkoken.
    4. Fruit de sjalot samen met de tijm en de rozemarijn 5 min. op een heel zacht vuurtje in 1/5 van de olie. Giet er de helft van de witte wijn bij en laat voor 2/3 op een hoog vuur inkoken. Filter de bereiding en voeg ze toe aan de ingekookte kalfsfond. Haal de pan van het vuur, roer er al kloppend 3/5 van de koude boter in stukjes onder. Voeg de uitgelekte carpaccio van truffels toe (volledig of gedeeltelijk, naar smaak) en breng verder op smaak.
    5. Verwarm 2/5 van de boter en 1/5 van de olie in een pan. Laat de rundspavés 1 min. 30. per kant dichtschroeien. Verlaag het vuur en laat verder garen, naar smaak en naargelang de dikte van het vlees; kruid met zout en peper. Haal van het vuur en laat 2 min. rusten.
    6. Dien de pavés in sneetjes op, met de saus en de risotto.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 712; energie (kCal): 171; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 10,9; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1616,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Filet pur van rund met truffelrisottoC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • S2022033000616370000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
    S1997101600013690000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000