Recept zoekresultatenFilet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers
Delhaize logo
  • Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 stukken filet pur van ong. 230 g per stuk
  • 80 g boter
  • 1 koffielepel truffelschilfers
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 3 dl karnemelk
  • 3 dl bruine fond
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 4 groene mini-asperges
  • 4 kropjes mini-witloof
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 jonge wortelen
  • 1,3 kg bloemaardappelen
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Draai ze door een passe-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Voeg er nog de helft van de boter (gesmolten) en de karnemelk aan toe.
  3. Meng de puree tot hij mooi glad en smeuïg is.
  4. Schil de wortelen en verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de groene asperges, de wortelen en de bloemkool.
  5. Stoof het witloof gaar onder een deksel met de helft van de resterende boter op een laag vuur.
  6. Voeg er net voor het witloof gaar is, de geblancheerde groenten aan toe en kruid alle groenten met peper en zout.
  7. Bak de stukken filet pur in een grillpan volgens de gewenste baktijd.
  8. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Stoof aan in wat boter en bevochtig met de bruine fond en de gembersiroop. Laat voor de helft inkoken.
  9. Serveer de filet pur met de puree, de groenten en de saus en werk af met truffelsnippers.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers