Recept zoekresultatenFijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje
Delhaize logo
  • Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje

Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 theelepel biociderazijn
  • zwarte peper van de molen
  • 4 sneden rauwe foie gras van gans (diepvries)
  • 4 stengels platte peterselie
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stengels koriander
  • 4 stengels kervel
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • Fleur de sel
  • 4 stengels dragon
  • 4 sneden broden met pompoenpitten
  • 1 theelepel zwarte truffelolie

Begin met koken

  1. Pluk de bladeren van de kruiden. Voeg 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel ciderazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng voorzichtig.
  2. Snij het uiteinde van de champignons en reinig ze met een vochtige doek of een champignonborstel. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en sauteer ze snel. Kruid met peper en zout.
  3. Rooster de sneden brood en wrijf erover met het gehalveerde lookteentje. Braad de plakken ganzenlever aan beide kanten 1 min. aan in een droge pan en giet af en toe het vet uit de pan.
  4. Controleer de gaarheid door in de foie gras te prikken. Leg de plakken op de toast. Verdeel de champignons over het brood en het bord. Voeg wat kruidensalade toe en serveer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1172; energie (kCal): 283; vetten (g): 24,9; verzadigde vetten (g): 10,3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,1; zout (g): . Energie (kcal/portie): 567,7
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje