Recept zoekresultatenFijne taart met appelen en Reblochon
Delhaize logo
  • Fijne taart met appelen en ReblochonD

Fijne taart met appelen en Reblochon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Lunch
Fijne taart met appelen en ReblochonD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kruimeldeeg
  • 1/2 Reblochon
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 appels
  • 2 eetlepels walnoten
  • rucola
  • 1/2 citroen
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Kaas | Reblochon de Savoie
    450 gr
    14,87 €/kg
    €6,69
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Mini | Snack | Verpakt
    1 kg
    2,59 €/kg
    €2,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30

    1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
    2. Schil de appelen en snij ze in zeer fijne schijfjes. Giet ze in een kleine slakom met het sap van een halve citroen en koud water. Snij de kaas in plakjes.
    3. Rol het deeg uit en laat het op het bijgevoegde vel bakpapier liggen. Leg er de goed uitgelekte appelschijfjes op. Laat de rand vrij net als bij een pizza. Overgiet met honing en verdeel de kaas erover. Bestrooi met de grof gehakte walnoten en breng op smaak met peper.
    4. Zet alles (taart + papier) op het rooster en laat 15 min. goudbruin bakken in de oven. Bestrooi met rucola en dien warm op.

    Kooktip

    Bestrijk de rand van de taart vóór het bakken met losgeklopt ei voor een glanzend effect.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1392; energie (kCal): 334; vetten (g): 21,3; verzadigde vetten (g): 10,3; koolhydraten (g): 24,4; suikers (g): 5,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 402,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Fijne taart met appelen en ReblochonD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Kaas | Reblochon de Savoie
    450 gr
    14,87 €/kg
    €6,69
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Mini | Snack | Verpakt
    1 kg
    2,59 €/kg
    €2,59