Recept zoekresultatenFijne rijstpap (à l’impératrice)
Delhaize logo
 • Fijne rijstpap (à l’impératrice)C

Fijne rijstpap (à l’impératrice)

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Fijne rijstpap (à l’impératrice)C

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 225 g abrikozen op siroop (uit blik, uitgelekt gewicht)
 • 1 eiwit
 • 2 blaadjes gelatine
 • 50 g griessuiker
 • 12 cl verse slagroom
 • 1 vanillestokje
 • 75 g arborio rijst
 • 25 cl volle melk
 • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd + 4 uur koeltijd

 1. Doe de melk met het halve vanillestokje (gespleten en geschraapt) en een snuifje zout in een kookpot met dikke bodem. Breng aan de kook. Strooi er de rijst in, meng goed, dek af en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
 2. Laat ondertussen de gelatineblaadjes in koud water weken.
 3. Neem de gare rijst van het vuur. Voeg de suiker en de uitgeknepen gelatine toe, meng goed. Dek af en laat afkoelen. Verwijder het vanillestokje.
 4. Klop de slagroom stijf en meng onder de rijst. Spatel er dan het heel stijfgeklopte eiwit onder. Verdeel over met vershoudfolie beklede kommetjes en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
 5. Giet de abrikozen af en mix ze tot een heel gladde coulis.
 6. Serveer de ontvormde rijsttorentjes met de abrikozencoulis.
 7. Je kan de bereiding ook in siliconenvormpjes gieten. Vries ze dan in, ontvorm ze en laat ze in de koelkast ontdooien.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 827; energie (kCal): 198; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 31,2; suikers (g): 22,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 432,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Fijne rijstpap (à l’impératrice)C