Recept zoekresultatenFijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen
Delhaize logo
  • Fijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen

Fijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Lunch
Fijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rijpe avocado
  • zout
  • 2 cm gember
  • fruitige olijfolie
  • Spaanse peper in poeder
  • 2 takjes bieslook
  • 1/4 korianderbussel
  • 1 eiwit
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • 200 g rauwe ontdarmde garnaalstaarten
  • 150 g jonge spinaziescheuten
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 kiwi
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereiding: 25 min. - Koken: 24 min.

  1. Snij de avocado in twee. Verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees in grote blokjes. Schil de kiwi en snij hem in acht stukken. Schenk 80 cl groentebouillon, de avocado, de kiwi, het limoensap en de jonge spinaziescheuten in de kom van een blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout en zet opzij.
  2. Doe de garnaalstaarten, het eiwit, het maïszetmeel, de korianderblaadjes, de fijngesneden bieslook, de geschilde en geraspte gember in de kom van een mixer. Mix tot een homogeen deeg. Breng op smaak met zout en Spaanse peper in poedervorm.
  3. Giet de rest van de groentebouillon in een pannetje en breng aan de kook. Maak een mooie quenelle met het garnalendeeg en doe ze 8 minuten in de bouilllon. Laat uitlekken en herhaal dit tot het deeg op is.
  4. Op het bord: schenk de avocadocrème in een bord, leg op elk bord een garnalenquenelle en breng op smaak met enkele druppels goede olijfolie.

Kooktip

Mooie quenelles maken:
Neem wat deeg met een lepel en druk lichtjes met een tweede lepel terwijl je het deeg naar je toe draait. Herhaal deze beweeg van de ene naar de andere lepel tot je een mooie quenelle hebt. Om ervoor te zorgen dat het deeg niet blijft plakken aan de lepels spoel je de lepels af met koud water tussen iedere quenelle.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Fijne crème van avocado, kiwi en spinazie, quenelles van garnalen