Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFideuà valenciana
Delhaize logo
  • Fideuà valencianaA

Fideuà valenciana

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Pasta
Fideuà valencianaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 250 g inktvisringen
  • 250 g gepelde tomatenblokjes
  • 250 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 8 diepgevroren grote tijgergarnalen (500 g)
  • 400 g Delhaize linguine
  • 1 citroen
  • 2 vetarme visbouillonblokjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    15700,00 €/kg
    €7,85
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
  • Begin met koken

    1. Bak de in stukken gesneden vis in 2/3 van de olie in een grote, diepe pan of wok op vrij hoog vuur. Neem ze eruit en laat er de ontdooide garnalen in bakken tot ze rood zijn. Neem ze uit de pan en bak er dan de inktvisringen in op hoog vuur gedurende 2 min. Verwijder uit de pan en giet het vrijgekomen vocht in een maatbeker.
    2. Doe de rest van de olie in de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg de geperste knoflooktenen toe, het paprikapoeder en de tomaten, roer 2 min.
    3. Vul het vocht in de maatbeker met warm water aan tot 1 l (voor 4 porties). Giet in de pan, doe er de verkruimelde bouillonblokjes bij en het saffraanpoeder.
    4. Breng aan de kook en voeg de in stukjes gebroken pasta toe. Roer goed, zet een deksel op de pan en laat 12 min. sudderen op heel zacht vuur. Roer regelmatig, zeker in het begin.
    5. Doe er de stukken vis bij, de inktvisringen en de garnalen, laat nog 2 min. sudderen.
    6. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngesneden peterselie en serveer warm met citroenpartjes.

    Kooktip

    Ook lekker met andere vissoorten en zeevruchten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 340; energie (kCal): 81; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 433,19
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Fideuà valencianaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    15700,00 €/kg
    €7,85
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89