Recept zoekresultatenFettucciné met witloof en spekblokjes
Delhaize logo
  • Fettucciné met witloof en spekblokjesB

Fettucciné met witloof en spekblokjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Student
Pasta
Fettucciné met witloof en spekblokjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g fettuccine (of tagliatelle)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 cl lichte verse room
  • peper
  • 500 g witloof

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fettuccine
    300 gr
    6,63 €/kg
    €1,99
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
  • Begin met koken

    1. Hak het witloof grof en bak het aan in de olie in een grote, diepe pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof gedurende 10 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
    2. Breng ondertussen lichtgezouten water aan de kook in een grote kookpan. Kook er de pasta "al dente" in.
    3. Bak de spekblokjes goudbruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
    4. Voeg de spekblokjes en de room bij het gaargestoofde witloof, breng op smaak met peper en zout en laat 2 min. sudderen op zacht vuur.
    5. Giet de saus op de uitgelekte pasta, meng goed en dien meteen op. Geef er geraspte parmezaan apart bij.

    Kooktip

    Besprenkel het witloof, van in het begin, met wat citroensap om de witte kleur te behouden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 12,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,39
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student
    Diner
    Herfst
    Pasta
    • Fettucciné met witloof en spekblokjesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fettuccine
    300 gr
    6,63 €/kg
    €1,99
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25