Recept zoekresultatenFetataart met carpaccio van courgette
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:23
    C
  • Fetataart met carpaccio van courgette

Fetataart met carpaccio van courgette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Buiten eten
Hoofdgerecht
Fetataart met carpaccio van courgetteC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 30 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 200 g feta
  • 1 eidooier
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels fruitige olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  • 1/2 citroen (sap)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Rol het kruimeldeeg uit, prik er met een vork in en leg het op het bakpapier op een ovenplaat. Bedek met een blad bakpapier en leg er een andere ovenplaat bovenop om het deeg goed te laten bakken. Zet 15 min. in de oven.
  3. Snijd ondertussen lange repen courgette met een groenteschiller. Giet er wat olijfolie en citroensap over. Zout en peper. Meng en laat 15 min. marineren.
  4. Verkruimel de feta. Voeg er de Parmezaanse kaas en de eierdooier(s) aan toe. Peper en meng.
  5. Bestrijk het voorgebakken deeg met dit mengsel en zet 10 min. in de oven.
  6. Laat de carpaccio van courgette goed uitlekken en verdeel hem dan over de taart en dien op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 690; energie (kCal): 165; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 496,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:23
    C
  • Fetataart met carpaccio van courgette