Recept zoekresultatenFetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenoten
Delhaize logo
  • Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenotenE

Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Vasten
Aperitief
Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenotenE

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 200 g feta
  • 1 eetlepel gepelde pistachenoten
  • 2 vellen brickdeeg
  • 20 g boter
  • 4 vijgen op druivensap taste of Inspirations (100 g)
  • 2 el vijgenconfituur

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 10 min kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de blok feta in 4 grote staven.snijd de brickvellen in 2, bestrijk ze met gesmolten boter en draai ze om. Leg een stuk feta op elk half brickvel en rol op. Bak 10 min goudbruin in de oven.
  3. Warm ondertussen de confituur en de in 4 gesneden vijgen zachtjes op, tot een lauwe salsa. Haal van het vuur en voeg de gehakte pistachenoten toe.
  4. Dien de bricks warm op met de salsa.

Kooktip

  • Gebruik verse vijgen tijdens het vijgenseizoen. Bak ze dan kort met een beetje suiker.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1036; energie (kCal): 248; vetten (g): 14,4; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 21,3; suikers (g): 18,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 572,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Vasten
Aperitief
Aperitief
  • Fetarolletjes met salsa van vijgen en pistachenotenE