Recept zoekresultatenFazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp
Delhaize logo
  • Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 fazantenkoteletten
  • 4 kruiden
  • 1 zakje gekookte kastanjes, vacuümverpakt (200g)
  • olijfolie
  • 600 g bloemende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 25 cl verse light room
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 19 cl wildfond
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Begin met koken

    1. Kook de in blokjes gesneden aardappelen op de manier van jouw keuze. Plet ze met 20 cl room, zout, peper en 4-kruiden, alsook met de opgewarmde en grof gehakte kastanjes (zie verpakking).
    2. Smeer de fazantenkoteletten in met olijfolie, wentel ze in de gemengde kruiden en bak op een matig vuur aan beide zijden goudbruin in een grote bakpan. Neem ze uit de pan, giet de wildfond en de azijn in de pan, schraap de bakbodem los en laat 1 min. inkoken. Doe het express bindmiddel en de room erbij; laat 2 min. sudderen en leg de koteletten opnieuw in de saus. Proef of het voldoende gekruid is en laat nog 1 min. sudderen.
    3. Dien heel warm op met de stoemp.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Fazantenkoteletten met kruiden, kastanjestoemp

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25