Fazantenfilets met porto en pruimenchutney


Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
- 4 sjalot
- 1/2 citroen
- 1 volle el bloem
- 2 dl rode porto
- 5 cl witte wijn
- 2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
- 50 g boter
- 1 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- 4 takjes oregano
- 2 blaadjes laurier
- 4 teentjes knoflook
- 1 kl zwarte peperbollen
- peper en zout
- 1 kg pruimen (naar keuze) (voor de pruimenchutney)
- 2 grote uien (voor de pruimenchutney)
- 5 el rietsuiker (voor de pruimenchutney)
- 1 el balsamicoazijn (voor de pruimenchutney)
- 2 el olijfolie (voor de pruimenchutney)
- 1 takje rozemarijn (voor de pruimenchutney)
- 2 kleine teentjes knoflook (voor de pruimenchutney)
- 1 kl kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix’ Market Fresh (voor de pruimenchutney)
- peper en zout (voor de pruimenchutney)
- 2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
- 4 sjalot
- 1/2 citroen
- 1 volle el bloem
- 2 dl rode porto
- 5 cl witte wijn
- 2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
- 50 g boter
- 1 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- 4 takjes oregano
- 2 blaadjes laurier
- 4 teentjes knoflook
- 1 kl zwarte peperbollen
- peper en zout