Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFazantenfilets met porto en pruimenchutney
Delhaize logo
  • Fazantenfilets met porto en pruimenchutneyA

Fazantenfilets met porto en pruimenchutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Fazantenfilets met porto en pruimenchutneyA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 sjalot
  • peper en zout (voor de pruimenchutney)
  • 2 kleine teentjes knoflook (voor de pruimenchutney)
  • 1 takje rozemarijn (voor de pruimenchutney)
  • 2 el olijfolie (voor de pruimenchutney)
  • 1 el balsamicoazijn (voor de pruimenchutney)
  • 5 el rietsuiker (voor de pruimenchutney)
  • 2 grote uien (voor de pruimenchutney)
  • 1 kg pruimen (naar keuze) (voor de pruimenchutney)
  • peper en zout
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
  • 5 cl witte wijn
  • 2 dl rode porto
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 1/2 citroen
  • 2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
  • 1 kl kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix’ Market Fresh (voor de pruimenchutney)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd

    1. Maak de chutney: snijd de uien in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olijfolie. Snipper de teentjes knoflook fijn. Ontpit de pruimen en snijd ze in partjes. Voeg de knoflook, de pruimen, de rozemarijn, de kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix’, peper en zout toe in de steelpan. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Laat vervolgens nog 15 min. koken zonder deksel. Voeg de suiker en de azijn toe. Breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
    2. Verwarm intussen de oven voor op 170°C. Snijd de fazantenfilets in 2 en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de olie en de helft van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Doe de filets in een ovenschaal met de hele gepelde sjalotten, de hele ongepelde teentjes knoflook, de gevogeltefond, de tijm, de oregano, de laurierblaadjes en de zwarte peper. Schuif 20 min. in de oven en overgiet af en toe met braadvocht. Haal de schaal uit de oven, verlaag de temperatuur tot 50°C en laat de deur op een kier.
    3. Haal de helft van de sjalotten uit de braadschotel en snipper ze fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een steelpan, met de rest van de boter en de bloem. Meng 2 min. en voeg, al kloppend, de witte wijn, de porto en het gefilterde braadvocht toe. Laat de saus voor de helft inkoken op een hoog vuur. Bedek de fazantenfilets met aluminiumpapier en houd ze in de oven warm, op 50°C. Voeg een scheutje citroensap toe aan de saus en breng verder op smaak.
    4. Snijd de fazantenfilets in sneetjes en breng ze lichtjes op smaak. Serveer ze met de saus en de chutney. Geef er bijv. krieltjes uit de oven bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 766; energie (kCal): 182; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 23,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1301,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Fazantenfilets met porto en pruimenchutneyA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar