Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

🎁 Speciale aanbieding Delivery + :€99 in plaats van €120 voor 12 maanden onbeperkte levering! 🚚 Profiteer er snel van, Delivery + is nu overal in België beschikbaar*!Meer info >

Recept zoekresultatenFazantenfilets met porto en pruimenchutney
Delhaize logo
  • Fazantenfilets met porto en pruimenchutney
    A

Fazantenfilets met porto en pruimenchutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vaderdag
Hoofdgerecht
Fazantenfilets met porto en pruimenchutneyA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dubbele fazantenfilets met vel (± 600 g)
  • 4 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 2 dl rode porto
  • 5 cl witte wijn
  • 2,2 dl verse lichte gevogeltefond (x2)
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • peper en zout
  • 1 kg pruimen (naar keuze) (voor de pruimenchutney)
  • 2 grote uien (voor de pruimenchutney)
  • 5 el rietsuiker (voor de pruimenchutney)
  • 1 el balsamicoazijn (voor de pruimenchutney)
  • 2 el olijfolie (voor de pruimenchutney)
  • 1 takje rozemarijn (voor de pruimenchutney)
  • 2 kleine teentjes knoflook (voor de pruimenchutney)
  • 1 kl kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix’ Market Fresh (voor de pruimenchutney)
  • peper en zout (voor de pruimenchutney)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020010300049260000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd

    1. Maak de chutney: snijd de uien in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olijfolie. Snipper de teentjes knoflook fijn. Ontpit de pruimen en snijd ze in partjes. Voeg de knoflook, de pruimen, de rozemarijn, de kruiden voor warme wijn ‘Gluwein Mix’, peper en zout toe in de steelpan. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Laat vervolgens nog 15 min. koken zonder deksel. Voeg de suiker en de azijn toe. Breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen.
    2. Verwarm intussen de oven voor op 170°C. Snijd de fazantenfilets in 2 en bak ze kort goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de olie en de helft van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Doe de filets in een ovenschaal met de hele gepelde sjalotten, de hele ongepelde teentjes knoflook, de gevogeltefond, de tijm, de oregano, de laurierblaadjes en de zwarte peper. Schuif 20 min. in de oven en overgiet af en toe met braadvocht. Haal de schaal uit de oven, verlaag de temperatuur tot 50°C en laat de deur op een kier.
    3. Haal de helft van de sjalotten uit de braadschotel en snipper ze fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een steelpan, met de rest van de boter en de bloem. Meng 2 min. en voeg, al kloppend, de witte wijn, de porto en het gefilterde braadvocht toe. Laat de saus voor de helft inkoken op een hoog vuur. Bedek de fazantenfilets met aluminiumpapier en houd ze in de oven warm, op 50°C. Voeg een scheutje citroensap toe aan de saus en breng verder op smaak.
    4. Snijd de fazantenfilets in sneetjes en breng ze lichtjes op smaak. Serveer ze met de saus en de chutney. Geef er bijv. krieltjes uit de oven bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 766; energie (kCal): 182; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 23,3; suikers (g): 15,7; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1301,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vaderdag
    Hoofdgerecht
    • Fazantenfilets met porto en pruimenchutney
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020010300049260000