Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFazantenfilets met mango, saus met lichte curry
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:59
    B
  • Fazantenfilets met mango, saus met lichte curry

Fazantenfilets met mango, saus met lichte curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Fazantenfilets met mango, saus met lichte curryB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g fazantenfilet
  • 1 bussel groene asperge
  • 200 g sluimererwten
  • 150 g shimejichampignons
  • 8 takjes waterkers
  • 1 kleine mango
  • 1 dl room
  • 2 dl water
  • 2 kl geconcentreerde kippenbouillon Knorr
  • 80 g boter
  • 50 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 2 kl curry ‘Madras’ Market Fresh
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fazantenfilet met vel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Shimeji | Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het harde uiteinde van de asperges, snijd ze schuin in 2 en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet de asperges af, laat ze 2 min in ijskoud water schrikken en laat ze uitlekken.
    2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze los. Snijd de sluimererwten diagonaal in 2. Schil de mango en snijd hem in kleine dikke plakjes. Houd apart.
    3. Verwarm de room, het water, de geconcentreerde bouillon en de curry in een steelpan. Laat zachtjes sudderen.
    4. Snijd de fazantenfilets in 2. Breng ze op smaak en bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de geklaarde boter. Schik ze in een ovenschaal, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze nog 5 min in de oven garen.
    5. Stoof intussen de groenten kort in dezelfde braadpan. Kruid met peper en zout. Gril de stukken mango zonder toevoeging van vetstof op een hete grill.
    6. Haal de steelpan met de saus van het vuur en voeg al kloppend de koude boter in stukjes toe. Voeg de braadjus van de fazant toe en breng verder op smaak.
    7. Verdeel de groenten, de mango en de fazant over warme borden. Mix de saus kort zodat ze lichtjes schuimt. Voeg ze voorzichtig toe op de borden, werk af met waterkers en serveer.

    Tip:Om de mangoplakjes mooi te kunnen grillen, gebruik je best een niet al te rijpe mango.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 614,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:59
      B
    • Fazantenfilets met mango, saus met lichte curry

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fazantenfilet met vel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Shimeji | Wit
    Dit product is niet meer beschikbaar