Recept zoekresultatenFazant op Brabantse wijze
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:02
    A
  • Fazant op Brabantse wijze

Fazant op Brabantse wijze

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Fazant op Brabantse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 fazant
  • 8 kopjes witloof
  • takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 500 g bloem
  • 1/2 l water
  • 1 eetlepel boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filets | Fazant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kruid de fazant van binnen en van buiten goed met peper en zout.
    3. Korst hem aan in een hete pan met boter.
    4. Schik in een braadpan, leg er een laurierblad en wat tijm bij. Leg er de kropjes witloof naast en een klontje boter boven op de fazant.
    5. Maak een deeg van water en bloem en rol er een worst van. Zet het deksel op de braadpan en gebruik de deegworst om de pot volledig af te sluiten: leg het deeg op de rand van het deksel en de pot en druk goed aan.
    6. Laat de fazant nog 35 min. garen in de oven.
    7. Dien op.

    Kooktip

    Kies bij voorkeur een jonge vrouwtjesfazant. Jonge wilde dieren herken je aan het vet dat een wat gele kleur vertoont.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 115; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 667,58
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:02
      A
    • Fazant op Brabantse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filets | Fazant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35