Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFattouche salade
Delhaize logo
  • Fattouche saladeA

Fattouche salade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Barbecue,Buiten eten,Student
Salade
Fattouche saladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje munt, blaadjes
  • zout
  • 1/2 koffielepel zahtar
  • sap van 1 citroen
  • 8 radijsjes, in fijne schijfjes gesneden
  • 1 rode ui, geschild, in reepjes gesneden
  • 12 pitachips
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 g notensla
  • 4 lente-uitjes, schoongemaakt, wit + beetje groen
  • 1 komkommer, geschild, ontpit, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 12 kleine pruimtomaatjes, in 4 gesneden
  • 1 bosje platte peterselie, blaadjes
  • 8 zwarte olijven, ontpit

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Zaatar
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37
    Afhaling vanaf 21/01
  • Begin met koken

    1. De vinaigrette: giet het citroensap in een kom. Voeg zahtar, peper en zout toe. Roer goed om. Voeg dan, al kloppend met een garde, de olijfolie toe.
    2. Meng in een slakom de komkommer met de tomaten, de platte peterselie, de munt, de olijven, de rode ui, de radijsjes, het knoflookteentje en de notensla. Zout en peper naar smaak. Meng voorzichtig.
    3. Giet de vinaigrette erbij en meng opnieuw.
    4. Verdeel de fattouche salade over diepe borden. Garneer met lente-uitjes en pita chips.

    Kooktip

    Pitachips maak je zo: 
    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pitabroodjes om 2 rondjes te bekomen. Bestrijk ze met olijfolie. Leg ze in de oven gedurende 4 minuten. Breek ze om pitachips te maken

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 329; energie (kCal): 79; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 247,51
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Barbecue,Buiten eten,Student
    Lunch
    Lente,Zomer
    Salade
    • Fattouche saladeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Kruiden | Zaatar
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,48 €/l
    €0,37
    Afhaling vanaf 21/01
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden