Recept zoekresultatenFalafels met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Falafels met grijze garnalenA

Falafels met grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Falafels met grijze garnalenA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1 ei
  • 3 grote citroenen
  • 1 rode ui
  • 250 g gedroogde kikkererwten
  • 1 dl arachideolie
  • 1 friteuse
  • 10 g koriander
  • 10 g basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • chilipoeder
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 6 x 3 min. kooktijd (+ 4 u. koeltijd en 12 u. weektijd)

  1. Laat de kikkererwten 12 u. op voorhand in koud water weken.
  2. Giet de kikkererwten af en mix ze met de arachideolie, de gehakte kruiden, de gesnipperde rode ui, het geperste teentje knoflook en het ei. Giet de bereiding in een slakom, voeg de garnalen toe, kruid naar eigen smaak met chilipoeder en breng verder op smaak. Dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
  3. Vorm bolletjes met een ijsschep. Bedek een dienschotel met bakpapier, schik er de falafels op en laat ze 3 u. in de koelkast rusten (of 1 u. in de diepvriezer).
  4. Bak de falafels per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met citroen. Werk eventueel af met tijm, basilicum of koriander.

Tip: Vries gerust een deel van de rauwe falafels in voor een andere keer. Heb je er te veel gebakken? Warm ze gewoon in de oven op.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Falafels met grijze garnalenA