Recept zoekresultatenExpress tomatengazpacho met basilicum en geitenkaas-tapenade-boterhammen
Delhaize logo
 • Express tomatengazpacho met basilicum en geitenkaas-tapenade-boterhammenC

Express tomatengazpacho met basilicum en geitenkaas-tapenade-boterhammen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Express tomatengazpacho met basilicum en geitenkaas-tapenade-boterhammenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1,5 dl Big Tom ‘Spiced tomato juice’
 • 1 meergranen houthakkersbrood
 • 2 potten geitenkaas natuur Le Larry (2 x 125 g)
 • 1 pot zwarte olijventapenade (125 g)
 • 8 el olijfolie
 • 1 bosje basilicum
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Snijd 2 sneetjes brood en mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met het koude tomatensap, de helft van de olijfolie en de blaadjes van 2 takjes basilicum. Breng verder op smaak. Neem je de gazpacho mee voor een picknick? Giet hem dan in een fles (bewaar ze in de koelkast en vervoer ze in een koeltas) of in een thermosfles.
 2. Meng de geitenkaas met de rest van de olijfolie en peper. Snijd de rest van het brood in dikke sneetjes en verdeel ze in 2 stapeltjes. Besmeer de eerste stapel met de geitenkaas. Bestrijk de andere stapel met de tapenade en werk af met basilicumblaadjes. Voeg de sneetjes 2 per 2 samen tot boterhammen. Serveer ze bij de koude gazpacho of verpak ze. Doe ze in de koelkast en/of vervoer ze in een koeltas.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
 • Express tomatengazpacho met basilicum en geitenkaas-tapenade-boterhammenC