Recept zoekresultatenExpress pekingeend
Delhaize logo
  • Express pekingeend

Express pekingeend

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Express pekingeend

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sinaasappelen
  • 1 lente-uitje
  • 2 eetlepels aardnotenolie
  • 50 g gember
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stukken steranijs
  • zout
  • 1 verse knoflookbol
  • 4 grote eendenbouten
  • 2 el honing (voor de lak)
  • 4 el saké (voor de lak)
  • 6 cl rijstazijn (voor de lak)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2 u kooktijd (+ 2 à 12 u marineertijd)

  1. Prik de eendenbouten overal in met een scherp mes. Schik ze in een schaal, bedek ze met kokend water en laat ze 1 min rusten. Draai ze om en laat ze nog 1 min rusten. Laat ze uitlekken en droog ze.
  2. Meng het sap van 1 sinaasappel en de olie in een grote ovenschaal. Leg er de eendenbouten in (met de velkant bovenaan) en bestrijk ze langs alle kanten. Plet alle teentjes knoflook zonder ze te pellen. Bestrooi de eend met de knoflook, de in fijne plakjes gesneden gember, de gesnipperde lente-uitjes, de steranijzen, de kaneel, zout en de 2de sinaasappel in plakjes. Meng. Laat 2 u op kamertemperatuur rusten en drogen, zonder te bedekken. Als je tijd hebt, dek de schaal af met vershoudfolie en laat de hele nacht in de koelkast rusten. Verwijder dan de vershoudfolie en laat nog 2 u op kamertemperatuur rusten en drogen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de lak. Verwijder de vaste ingrediënten uit de marinade en smeer de bouten in met glazuur. Bak ze 30 min goudbruin in de oven. Giet het vrijgekomen braadvet weg en laat nog 1.30 u garen. Overgiet regelmatig met de braadjus.
  4. Serveer met witte rijst, sojascheuten, een fijne julienne van rauw preiwit en hoi sinsaus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Chinees
Gluten vrij
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Express pekingeend

Deze recepten kan je ook leuk vinden