Recept zoekresultatenExotische terrine
Delhaize logo
  • Exotische terrineC

Exotische terrine

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Exotische terrineC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 4 schijfjes ananas in sap (blik)
  • 20 cl room
  • 4 eetlepels rietsuikersiroop
  • 50 cl passievruchtensap
  • 1 mango
  • 2 kleine, goed rijpe bananen
  • 6 blaadjes gelatine
  • 10 cl bruine rum
  • 300 g 4/4-cake
  • rode bessen

Begin met koken

  1. Laat de gelatine weken in een kom gevuld met koud water. Pel en snij de bananen in schijfjes. Giet 1 dl water in een kookpan, voeg de rietsuikersiroop toe en breng aan de kook.
  2. Neem van het vuur, doe er de schijfjes banaan en de tussen de vingers uitgeknepen gelatine bij. Meng goed totdat de gelatine is opgelost en mix alles met een mixer tot een fijne en homogene puree. Laat afkoelen.
  3. Klop de room stijf en verwerk hem in de koude bereiding, samen met 40 cl passievruchtensap. Snij de helft van de cake in kleine blokjes en laat ze in 5 cl rum weken.
  4. Bekleed een grote cakevorm met vershoudfolie. Verdeel de cakeblokjes over de bodem en druk ze goed aan.
  5. Giet er de bereiding op en laat 6 uur opstijven in de koelkast. Bedek de bovenkant met de resterende, in plakjes gesneden cake (te weken in de rest van de rum).
  6. Mix het vruchtvlees van de mango met 10 cl passievruchtensap.
  7. Ontvorm de terrine op een schaal en versier met in de stukjes gesneden ananasschijven en enkele rode bessen.
  8. Serveer goed koel met de coulis.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 764; energie (kCal): 183; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 20,6; suikers (g): 15,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 272,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Exotische terrineC