Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenExotische hachis parmentier met eend en crumble van quinoa
Delhaize logo
  • Exotische hachis parmentier met eend en crumble van quinoaA

Exotische hachis parmentier met eend en crumble van quinoa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Exotische hachis parmentier met eend en crumble van quinoaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 75 g Grana Padano
  • 75 g zachte boter
  • 800 g zoete aardappelen
  • 500 g uien
  • 10 g oregano
  • 2 Victoria-ananassen
  • 3 magere gekonfijte eendenbouten
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 50 g gepofte quinoa Superfoods
  • 75 g volkorentarwebloem bio

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 50 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en kook ze ± 35 min. gaar in gezouten kokend water.
  3. Leg de eendenbouten 5 min. in de oven zodat het vet kan smelten. Haal ze uit het vet, verwijder het vel en trek het vlees in stukjes.
  4. Snijd de uien in plakjes en bak ze samen met de oregano en de olijfolie ± 20 min. in een diepe pot, op een zacht vuurtje.
  5. Voeg de stukjes eend toe aan de uien en laat sudderen.
  6. Schil de ananassen en snijd de helft in schijfjes en de helft in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de eend.
  7. Pureer de zoete aardappelen (niet te fijn) en voeg de boter en de olijfolie toe. Kruid bij met peper en zout.
  8. Maak de crumble: vermeng de zachte boter met de geraspte grana padano, de bloem, de quinoa en de oregano met je vingertoppen tot je een zandachtige structuur verkrijgt.
  9. Verhoog de temperatuur van de oven naar 180°C. Verdeel een beetje puree op de bodem van de ovenschaal. Verdeel er het vlees en daarna ook de rest van de puree over. Werk af met de ananasschijfjes en de quinoacrumble. Schuif in de oven en bak 20 min.

Kooktip

Goed om te weten: gepofte quinoa over? Heerlijk als topping op je yoghurt met vers fruit.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 12,3; suikers (g): 5,9; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1131
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Andere
Hoofdgerecht
  • Exotische hachis parmentier met eend en crumble van quinoaA