Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenExotische fruitsla met macarons
Delhaize logo
  • Exotische fruitsla met macarons C

Exotische fruitsla met macarons

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Exotische fruitsla met macarons C

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 eieren
  • 1 ananas (niet te groot)
  • 2 mango’s
  • 1 granaatappel
  • 6 passievruchten
  • 8 kiwi’s
  • 500 g mascarpone
  • 5 dl room
  • 100 g kristalsuiker
  • 12 zoete macarons
  • 6 takjes munt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dit product is niet meer beschikbaar
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Zet een grote kom in de koelkast om er nadien de room in te kloppen.
    2. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Schil en ontpit de mango’s. Schil ook de kiwi’s. Snijd alles in kleine blokjes. Snijd de granaatappel horizontaal in 2, houd telkens een helft omgekeerd boven een grote kom en klop er de pitjes uit met een pollepel. Meng de pulp van de passievruchten en de granaatappelpitten met de andere vruchten, dek af en zet in de koelkast.
    3. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de suiker op, tot het mengsel wit wordt, en meng er dan de mascarpone onder. Klop de room stijf in de koude kom en voeg hem toe. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze voorzichtig bij het mengsel. Bewaar in de koelkast.
    4. Dresseer de fruitsla net voor het opdienen in een grote schaal en bedek ze met mascarponecrème. Bestrooi met grote stukken macarons en werk af met munt. Dien koel op (je kunt ook individuele porties van dit dessert serveren, in glazen of in dessertschaaltjes).

    Tip: Begin met ½ ananas en beslis, naargelang zijn grootte, of je nog ¼ toevoegt of alles. Gebruik altijd eieren op kamertemperatuur voor het stijfkloppen van eiwitten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 745; energie (kCal): 179; vetten (g): 12,6; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 13,9; suikers (g): 11,9; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 534,49
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Winter
    • Exotische fruitsla met macarons C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dit product is niet meer beschikbaar
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25