Recept zoekresultatenEverzwijnsteak met porto en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Everzwijnsteak met porto en oesterzwammenA

Everzwijnsteak met porto en oesterzwammen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Everzwijnsteak met porto en oesterzwammenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 everzwijnsteaks
  • 1 kruidentuiltje
  • 500 g oesterzwammen
  • 20 cl rode porto
  • olijfolie
  • bieslook
  • 150 g verse kaas met look en tuinkruiden
  • 10 cl lichte verse room
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
    Afhaling vanaf 14/01
  • Begin met koken

    1. Doe de porto en het kruidentuiltje in een schotel. Leg er de steaks in, wentel ze goed in de marinade, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast. Laat de steaks uitlekken, dep ze droog en zet opzij.
    3. Borstel de oesterzwammen lichtjes schoon, snij de grootste in stukken en bak ze in een grote braadpan met 2 eetlepels olie op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is.
    4. Verwarm ondertussen de kaas, de room en 10 cl porto van de marinade in een steelpannetje op zacht vuur.
    5. Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de steaks in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Rooster ze 1 min. 30’ aan elke kant, verlaag het vuur en laat ze nog ongeveer 2 min. bakken (afhankelijk van eigen smaak en de dikte van de steaks). Kruid met peper en zout, neem uit de pan en hou warm.
    6. Giet de saus in de pan, roer het aanbaksel los, voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak.
    7. Serveer de steaks met de saus en verse deegwaren. Werk af met bieslook en dien meteen op.

    Kooktip

    Hou de steaks in de oven warm: leg ze op een bord, dek af met aluminiumfolie, vang het vrijgekomen sap op en doe het bij in de saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 573; energie (kCal): 137; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 586,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Sauzen en specerijen
    • Everzwijnsteak met porto en oesterzwammenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak | Everzwijn
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
    Afhaling vanaf 14/01