Recept zoekresultatenEverzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de oven
Delhaize logo
  • Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de ovenA

Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de ovenA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 groot teentje knoflook
  • Peper en zout (voor de appelen uit de oven)
  • 4 jeneverbessen (voor de appelen uit de oven)
  • 4 teentjes knoflook (voor de appelen uit de oven)
  • 2 feuilles laurierblaadjes (voor de appelen uit de oven)
  • 2 takjes rozemarijn (voor de appelen uit de oven)
  • 4 takjes tijm (voor de appelen uit de oven)
  • 2 el olijfolie (voor de appelen uit de oven)
  • 2 sjalotten (voor de appelen uit de oven)
  • 6 appelen (voor de appelen uit de oven)
  • peper en zout
  • 1 el zwarte peperbollen
  • 5 jeneverbessen
  • 1 kg everzwijnragout
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels mosterd à l'ancienne
  • 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 1 fles rode wijn (75 cl)
  • 5 el honing
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 3 wortelen

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 2 u. kooktijd (+ 24 à 48 u marineertijd)

  1. Snijd de wortelen en de uien in grote stukken. Plet het gepelde teentje knoflook. Doe alles in een schaal met de wijn, de tijm, de rozemarijn, de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de zwarte peperbollen en het zout. Roer er de everzwijnragout onder, dek af en laat 24 à 48 u in de koelkast marineren. Meng intussen af en toe.
  2. Laat de vleesblokjes goed uitlekken en bak ze in 2 beurten rondom goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de boter en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Doe het vlees in een stoofpan met de marinade en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat 2 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen gedeeltelijk en schik ze in een schaal. Leg er de ongepelde gehalveerde sjalotten rond, samen met de hele ongepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen, de tijm, de rozemarijn en 2 laurierblaadjes. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Schuif 30 min in de oven.
  4. Laat het vlees uitlekken, zodra het gaar is, en filter het kookvocht. Smelt de rest van de boter langzaam in een steelpan, bestrooi ze met bloem en meng 1 min. Voeg al kloppend het gefilterde kookvocht en de kalfsfond toe. Breng aan de kook. Voeg de honing en de mosterd toe en laat 5 min pruttelen. Doe alles (vlees + saus) terug in de stoofpan en breng verder op smaak. Dien warm op, met de appelen. Geef er bijv. aardappelpuree bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 602; energie (kCal): 143; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 747,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Everzwijnragout met rode wijn en kruidige appelen uit de ovenA