Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "VERSE MOSSELEN EXTRA 2 KG" van het merk Delhaize niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEverzwijnragout met Rodenbach Grand Cru
Delhaize logo
  • Everzwijnragout met Rodenbach Grand CruB

Everzwijnragout met Rodenbach Grand Cru

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Everzwijnragout met Rodenbach Grand CruB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 dikke appels
  • 4 takjes peterselie
  • 3,3 dl Rodenbach Grand Cru
  • 4 dl wildfond
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout
  • 1 kg bloemige aardappelen (voor de aardappelpuree)
  • 100 g boter (voor de aardappelpuree)
  • peper en zout (voor de aardappelpuree)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. kooktijd

  1. Maak de ragout: hak de ui en snijd de wortelen in stukken. Fruit ze in een stoofpan met de helft van de boter en het kruidentuiltje. Schroei intussen de ragout dicht op een hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi het vlees met bloem zodra het mooi gekleurd is, meng 1 min. en voeg het toe in de stoofpan. Roer alle aanbaksels van het vlees goed los met het bier en giet in de stoofpan. Voeg de wildfond toe, zet het deksel op de pan en laat 1 u. 30 min. pruttelen. Haal dan het deksel van de pan en laat nog 30 min. pruttelen.
  2. Maak de puree: schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Overgiet met koud water, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Giet de aardappelen af en plet ze met de boter, peper en zout.
  3. Fruit de pancetta in een braadpan, eerst op een zacht vuurtje om het vet te doen smelten. Verhoog daarna het vuur en bak de pancetta. Schil de appelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe. Bak op een matig vuurtje goudbruin. Laat alles op keukenpapier uitlekken en voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd in de stoofpan toe.
  4. Breng de ragout verder op smaak, bestrooi hem met gehakte peterselie en serveer met de puree.

Tip: Voor een bijgerecht met een uitgesproken smaak, maak je een puree van ₁/₂ aardappelen en ½ knolselder.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 136 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 7,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 8,4 g 
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht
  • Everzwijnragout met Rodenbach Grand CruB