
Everzwijngebraad met groene peper, peren in wijn en knolselderpuree


Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 groot everzwijngebraad (1 kg)
- 500 g gerookt spek in dikke sneetjes
- 5 sjalot
- 1/2 citroen
- 2,5 dl room
- 5 cl water
- 2,2 dl verse witte kalfsfond
- 30 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 3 blaadjes laurier
- 4 takjes tijm
- 30 g groene peper in tros
- 1 el zwarte peperbollen
- peper en zout
- 1 knolselder (voor de knolselderpuree)
- 600 g kleine bloemige aardappelen (voor de knolselderpuree)
- 100 g boter (voor de knolselderpuree)
- 1/2 bussel bladpeterselie (voor de knolselderpuree)
- peper en zout (voor de knolselderpuree)
- 6 peren (voor de in wijn gepocheerde peren)
- 1 fles Glühwein (75 cl) (voor de peren in wijn)
- 1 el olijfolie (voor de peren in wijn)
- 2 blaadjes laurier (voor de in wijn gepocheerde peren)
- 4 takjes tijm (voor de in wijn gepocheerde peren)
- 1 groot everzwijngebraad (1 kg)
- 500 g gerookt spek in dikke sneetjes
- 5 sjalot
- 1/2 citroen
- 2,5 dl room
- 5 cl water
- 2,2 dl verse witte kalfsfond
- 30 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 3 blaadjes laurier
- 4 takjes tijm
- 30 g groene peper in tros
- 1 el zwarte peperbollen
- peper en zout
- 1 knolselder (voor de knolselderpuree)