Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEverzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Delhaize logo
  • Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groentenA

Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 everzwijnfilets van ± 450 g
  • 2 eetlepels boter
  • 1,9 dl wildfond
  • 1,5 dl rode porto
  • 1 eetlepel vijgenconfituur
  • 8 verse vijgen
  • 3 pastinaken
  • 4 gele wortelen
  • 4 raapjes
  • 4 gele bieten
  • 1 ui
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
  • Vijgen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min

    1. Kruid het vlees met peper en zout. Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Smelt een lepel boter erin en schroei de everzwijnfilets er rondom in dicht.
    2. Pel de ui en snipper fijn. Haal het vlees uit de pan en bak de ui er even in op. Blus met de porto en laat de alcohol verdampen. Voeg de wildfond toe. Schil 6 vijgen, snijd in 4 en voeg bij de saus. Breng de saus aan de kook en prak de vijgen met een vork. Lepel de vijgenconfituur erbij en laat nog ± 10 min verder pruttelen op een zacht vuurtje.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de everzwijnfilets op een schaal, overgiet met de vijgensaus en werk af met enkele partjes resterende verse vijg. Gaar de everzwijnfilets verder in de oven gedurende ± 15 min. Laat nog ± 10 min rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden, zodat de vleessappen mooi behouden blijven.
    4. Schil de bieten, de rapen, de wortelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Zet een pot gezouten water met de vergeten groenten op het vuur en breng aan de kook. Kook de groenten beetgaar gedurende 15 min en giet vervolgens af. Zet een pan op het vuur met de resterende boter en bak de vergeten groenten er even in op. Kruid met peper en zout.
    5. Snijd de everzwijnfilets in plakjes en serveer de vijgensaus en de vergeten groenten erbij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 104; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 11,8; suikers (g): 8,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1014,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groentenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Ruby | Porto
    75 cl
    11,93 €/l
    €8,95
  • Vijgen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar