Recept zoekresultatenEton mess met braambessen
Delhaize logo
  • Eton mess met braambessenC

Eton mess met braambessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Eton mess met braambessenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 cl vloeibare room met 30% vetgehalte
  • 1 eetlepel braambessenlikeur
  • 300 g braambessen
  • 16 kleine meringues

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Om te smeren | Product met 38% vet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Braambessen | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Braambessen | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. rusten

    1. Klop de room tot stevige slagroom.
    2. Plet de braambessen, hou er enkele apart voor de versiering.
    3. Giet de braambessenlikeur bij de braambessenlikeur en meng.
    4. Plet de meringues grof.
    5. Opdienen: Giet een beetje braambessenpuree in ieder glas. Dek af met een beetje room en meringueschilfers. Herhaal deze handeling tot het glas vol is.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 890; energie (kCal): 216; vetten (g): 19,7; verzadigde vetten (g): 11,6; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 6,3; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 393,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Andere
    Dessert
    • Eton mess met braambessenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Om te smeren | Product met 38% vet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Braambessen | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Braambessen | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59