Recept zoekresultatenErwtenballetjes
Delhaize logo
  • Erwtenballetjes

Erwtenballetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Snack
Erwtenballetjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g diepvrieserwten
  • 1/2 ui
  • 150 g gedroogde erwten
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 biologische citroen
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • frituurolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Laat de diepgevroren erwten ontdooien.
  2. Breng gezouten water aan de kook en kook de gedroogde erwten 10 minuten zodat ze ongeveer zo hard zijn als een hazelnoot. Giet ze af.
  3. Pel de ui(en) en snipper hem fijn. Rasp de citroenschi.
  4. Vermeng de ontdooide erwtjes met de gekookte, gedroogde erwten, de bloem, de munt en de citroenschil en maal ze fijn.
  5. Voeg de uisnippers toe en maal ze kort mee.
  6. Verwarm de frituurolie op 170°C.
  7. Vorm balletjes van het mengsel en frituur ze goudbruin.

Kooktip

Deze balletjes zijn heerlijk in combinatie met een frisse taboulé of samen met andere lentegroenten zoals courgette of bloemkool.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
  • Erwtenballetjes