Recept zoekresultatenEntrecotes met groene peper en whisky, duo van puree
Delhaize logo
  • Entrecotes met groene peper en whisky, duo van pureeA

Entrecotes met groene peper en whisky, duo van puree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Entrecotes met groene peper en whisky, duo van pureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g Schotse entrecote
  • 800 g koolrabi
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 citroen
  • 1,5 room
  • 5 cl melk
  • 1 dl Scotch whisky
  • 1,9 dl kalfsfond
  • 90 g boter
  • 40 g groene peperbolletjes
  • nootmuskaat
  • fleur de sel
  • zout en peper
  • gemalen nootmuskaat

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd: 45 min.

  1. Verwarm de oven voor op 50°C. Leg het rooster op de ovenplaat, schik er de entrecotes op en schuif ze 30 min in de oven.
  2. Schil de aardappelen en de koolrabi. Snijd ze in stukken en kook ze ± 20 min afzonderlijk in gezouten kokend water.
  3. Breng water aan de kook in een steelpan en dompel er de uitgelekte groene peper in. Breng opnieuw aan de kook en giet af. Herhaal dit nog 2 keer.
  4. Giet de aardappelen af. Plet ze met 20 g boter, de melk, nootmuskaat, peper en zout. Giet de koolrabi af. Plet ze met 20 g boter, nootmuskaat, peper en zout. Houd warm.
  5. Breng de entrecotes op smaak met peper en fleur de sel. Schroei er 2 aan beide kanten dicht op een hoog vuur, in een braadpan met 25 g hete boter. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie en leg er de entrecotes op. Voeg 25 g boter toe in de braadpan, schroei de overige 2 entrecotes ook dicht en schik ze naast de andere op de ovenplaat. Bedek het vlees met aluminiumfolie en schuif alles in de oven (op 50°C).
  6. Giet de whisky in de braadpan. Roer alle aanbaksels goed los en laat de whisky bijna volledig inkoken (of flambeer hem, maar zet eerst de dampkap uit!). Giet er de kalfsfond bij en laat op een vrij hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg dan de room en de groene peper toe. Laat 5 min op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak. Voeg ten slotte een scheutje citroensap toe.
  7. Snijd de entrecotes in dikke plakjes. Serveer ze met de 2 soorten puree en de saus. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes en dien meteen op.

Tip: Gebruik liefst een braadpan zonder antiaanbaklaag, zo blijven er meer aanbaksels in de pan zitten en heeft je saus ook meer smaak. Het geheim van een mals stuk vlees met een heerlijk korstje? Begin op lage temperatuur en schroei de entrecotes dan dicht op een hoog vuur.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 122; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 897,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Entrecotes met groene peper en whisky, duo van pureeA