Recept zoekresultatenEntrecote à la bordelaise
Delhaize logo
  • Entrecote à la bordelaiseB

Entrecote à la bordelaise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Entrecote à la bordelaiseB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 entrecotes
  • 3 sjalotten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 3 dl volle rode wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 takjes (verse) tijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tussenrib | Rund | Bio
    +/- 300 gr
    +/-22,99€/kg
    +/-€6,90
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Neem het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
    2. Doe de heflt van de olie in een steelpan en fruit de gehakte sjalotten en de spekblokjes. Voeg na 5 minuten de rode wijn toe, de tijm en de kalfsfond. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
    3. Voeg het bindmiddel toe, laat nog 1 minuut sudderen en breng op smaak met peper en zout.
    4. Verwarm een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de entrecotes in met olijfolie en schroei elke kant 1 minuut 30’ in de hete pan. Verlaag het vuur en laat nog verder bakken afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van het vlees. Voeg peper en zout toe.
    5. Neem het vlees uit de pan, giet er de saus in en roer de bakresten los. Leg de entrecotes in de saus en dien meteen op. Serveer met frieten of aardappelen in de schil, met gestoomde groenten of een heerlijke salade.

    Kooktip

    Degustatie: 200g Kalamata olijven

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 685; energie (kCal): 164; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 467,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Entrecote à la bordelaiseB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tussenrib | Rund | Bio
    +/- 300 gr
    +/-22,99€/kg
    +/-€6,90
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar