Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenBio vanillepudding
Delhaize logo
  • Bio vanillepudding
    C
Bio vanillepuddingC

Bio vanillepudding

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 stokje vanille
  • 9 dooiers (bio-eieren)
  • 125 g biorietsuiker
  • 50 cl volle biomelk
  • 1 stokje vanille
  • 9 dooiers (bio-eieren)
  • 125 g biorietsuiker
  • 50 cl volle biomelk

Begin met koken

1
Snijd het vanillestokje doormidden en in de lengte. Verwijder de zaadjes met de punt van een mes.
2
Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem, samen met de zaadjes en de 2 stukjes vanille. Haal de pan van het vuur, dek af en laat 15 min trekken. Verwijder het vanillestokje.
3
Klop de eierdooiers en de suiker met een elektrische klopper stevig op tot een schuimige, witachtige massa.
4
Zet de melk weer op het vuur en breng net niet aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de melk beetje bij beetje toe aan het eigeel. Giet dit mensel vervolgens weer in de pan. Laat het onder voortdurend roeren op een middelmatig vuur indikken, zonder opnieuw aan de kook te brengen. Zodra de pudding aan de lepel blijft kleven, zet je de pan van het vuur. Blijf nog 3 tot 4 min stevig doorroeren. Laat afkoelen.
1
Snijd het vanillestokje doormidden en in de lengte. Verwijder de zaadjes met de punt van een mes.
2
Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem, samen met de zaadjes en de 2 stukjes vanille. Haal de pan van het vuur, dek af en laat 15 min trekken. Verwijder het vanillestokje.
3
Klop de eierdooiers en de suiker met een elektrische klopper stevig op tot een schuimige, witachtige massa.
4
Zet de melk weer op het vuur en breng net niet aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de melk beetje bij beetje toe aan het eigeel. Giet dit mensel vervolgens weer in de pan. Laat het onder voortdurend roeren op een middelmatig vuur indikken, zonder opnieuw aan de kook te brengen. Zodra de pudding aan de lepel blijft kleven, zet je de pan van het vuur. Blijf nog 3 tot 4 min stevig doorroeren. Laat afkoelen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 693; energie (kCal): 165; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 18,4; vezels (g): 0; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 325,88
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 693; energie (kCal): 165; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 18,4; vezels (g): 0; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 325,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Overig
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Reeds in je keuken

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Totaal:
€11,28