Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenEngelse room, bioversie
Delhaize logo
  • Engelse room, bioversieC

Engelse room, bioversie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Engelse room, bioversieC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 vanillestokje
  • 9 dooiers (bio-eieren)
  • 125 g biorietsuiker
  • 50 cl volle biomelk

Begin met koken

  1. Snij het vanillestokje doormidden en in de lengte. Verwijder de zaadjes met de punt van een mes.
  2. Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem, samen met de zaadjes en de 2 stukjes vanille. Haal de pan van het vuur, dek af en laat 15 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.
  3. Klop de eierdooiers en de suiker met een elektrische klopper stevig op tot een schuimige, witachtige massa.
  4. Zet de melk weer op het vuur en breng net niet aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de melk beetje bij beetje toe aan het eigeel. Giet dit mensel vervolgens weer in de pan. Laat het onder voortdurend roeren op een middelmatig vuur indikken, zonder opnieuw aan de kook te brengen. Zodra de pudding aan de lepel blijft kleven, zet je de pan van het vuur. Blijf nog 3 tot 4 min. stevig doorroeren. Laat afkoelen.

Kooktip

  • Kan tot 48 uur in de koelkast worden bewaard in een hermetisch afgesloten pot.
  • Om het kookproces te stoppen en te voorkomen dat de eierdooiers stollen, kan je de bodem van de pan even in koud water houden en vervolgens de pudding weer opkloppen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 693; energie (kCal): 165; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 18,4; vezels (g): 0; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 325,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Engelse room, bioversieC