Recept zoekresultatenEmpanada’s met tonijn
Delhaize logo
  • Empanada’s met tonijnB

Empanada’s met tonijn

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
Empanada’s met tonijnB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 ui
  • 3 pakken kruimeldeeg
  • 50 g ontpitte groene olijven, in ringetjes
  • 1 chilipeper
  • 2 eieren
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 230 g tonijn in eigen nat (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 20 min. baktijd

  1. Verwarm de olie in een diepe pan en stoof er de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden paprika’s in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de goed uitgelekte tonijn toe, de tomaten en het gehakte chilipepertje. Laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  2. Kook intussen 1 ei hard, pel het en prak het fijn met een vork. Hak de olijven grof.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg het hardgekookte ei en de olijven toe, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in 12.
  4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Ontrol een plak deeg en snij in 4. Leg één deel van de vulling op een helft van een deegdriehoek, maak de randen een beetje nat met water en plooi in 2 om een puntig flapje te bekomen. Druk de randen dicht met de tanden van een vork.
  5. Maak op deze manier 12 empanada’s en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze in 20 min. goudbruin in de oven.
  6. Om warm, lauw of koud te serveren als voor- of hoofdgerecht met een slaatje, als buffetgerecht of om mee te nemen op een picknick.

Kooktip

De echte empanada’s worden in de vorm van een halve maan gemaakt, maar door de werkwijze van dit recept verspil je geen deeg!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 818; energie (kCal): 196; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 311,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
  • Empanada’s met tonijnB