Recept zoekresultatenEiersandwiches
Delhaize logo
  • Eiersandwiches

Eiersandwiches

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
Eiersandwiches

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sneetjes Comté
  • 10 g dille
  • 10 g bieslook
  • 4 radijzen
  • 1 lente-uitje
  • 4 champignons
  • 10 g dragon
  • 12 sneetjes bruin brood
  • 2 sneetjes gekookte beenham
  • 10 eieren
  • 40 g plattekaas
  • 50 g yoghurt van schapenmelk
  • 1 eetlepel mosterd op oude wijze
  • 1 blikje sardientjes in olie
  • 2 zoetzure augurkjes
  • 1 koffielepel kappertjes op azijn
  • Espelettepeper
  • 10 g gezouten boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 15 min baktijd

    1. Rooster de 12 sneetjes brood en snijd ze in driehoekjes.
    2. Voor de toasts met spiegelei: meng de uitgelekte en grofgehakte sardientjes met de yoghurt van schapenmelk, de dille, de kappertjes en de fijngehakte zoetzure augurkjes en werk af met Espelettepeper en zout.
    3. Bak de 4 spiegeleieren. Smeer het sardienenmengsel op de toasts en leg een spiegelei op elke toast. Werk af met dille, peper en zout.
    4. Voor de toasts met mimosa-eieren: snijd de kaas en de ham in driehoeken van de grootte van de toast en leg ze op de beboterde toast.
    5. Kook 2 eieren hard (6 min in kokend water), pel ze en hak ze grof. Het geel mag nog een beetje zacht zijn. Meng het ei met de mosterd en de fijngehakte dragon. Kruid bij naar smaak. Leg een lepeltje van dit mengsel op elke toast en werk af met een paar blaadjes dragon.
    6. Voor de toasts met omelet: klop de overige eieren los, kruid met peper en zout. Giet in een pan en bak tot een smeuïge omelet. Besmeer de driehoekjes toast met de plattekaas en werk af met peper, zout en fijngehakte bieslook. Snijd de radijzen, lente-ui en champignons in fijne sneetjes. Garneer hier de omelet mee.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Brunch
    Alle seizoenen
    Snack
    • Eiersandwiches

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000