Recept zoekresultatenEierpotje met zingara
Delhaize logo
  • Eierpotje met zingara

Eierpotje met zingara

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Eierpotje met zingara

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • peper
  • truffelolie
  • 1 eetlepel boter
  • 4 takjes bieslook
  • 1/2 dl madera
  • 2 eetlepels tomatenpulp
  • 2 sneden rundstong
  • 4 dl kalfsbouillon
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Laat de tomatenpulp, de madera en de bouillon inkoken tot ongeveer 1 dl.
  2. Voeg de in reepjes gesneden rundstong toe en kruid met peper en zout.
  3. Vet 4 kleine ovenschotels in met boter en doe er 2 eetlepels saus en 1 ei in.
  4. Plaats deze schoteltjes ongeveer 10 minuten in een oven op 100°C of laat ze au bainmarie opwarmen.
  5. Werk af met fijngesneden bieslook en enkele druppels truffelolie. Serveer als voorgerecht of tijdens een brunch in combinatie met krokant brood.

Kooktip

De perfecte gaartijd is bereikt wanneer het eiwit gestold is en het eigeel nog lopend is.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Eierpotje met zingara