Recept zoekresultatenEieren gevuld met parmezaan
Delhaize logo
  • Eieren gevuld met parmezaanC

Eieren gevuld met parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Pasen,Communie,Barbecue,Vaderdag,Kids
Lunch
Eieren gevuld met parmezaanC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eieren
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper
  • 12 basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Paneermeel
    200 gr
    2,75 €/kg
    €0,55
    S1999041500043060000
  • Fijngesneden basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1996121600272290000
  • Begin met koken

    1. Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water. Pel de eieren en snij ze horizontaal doormidden. Haal er de dooiers uit en plet ze met een vork fijn in een schotel.
    2. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, de parmezaan, het basilicum en peper, meng goed.
    3. Breng op smaak en vul de halve eiwitten met deze bereiding.
    4. Leg ze achtereenvolgens in een met wat olie ingesmeerde ovenschotel. Bestrooi ze met paneermeel. Bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C.)
    5. Serveer warm, afgewerkt met de basilicumblaadjes, als aperitiefhapje.

    Kooktip

    Je kan de eieren op voorhand vullen en ze net voor het serveren in de oven bakken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1065; energie (kCal): 257; vetten (g): 20,9; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 297,61
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Pasen,Communie,Barbecue,Vaderdag,Kids
    Brunch
    Zomer
    Lunch
    • Eieren gevuld met parmezaanC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Paneermeel
    200 gr
    2,75 €/kg
    €0,55
    S1999041500043060000
  • Fijngesneden basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1996121600272290000