Eieren gevuld met parmezaan
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Pasen,Communie,Barbecue,Vaderdag,Kids
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 eieren
- 40 g geraspte parmezaan
- 2 eetlepels paneermeel
- peper
- 12 basilicumblaadjes
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993101900107900000
F2013100200732000000
S1999041500043060000
S1996121600272290000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water. Pel de eieren en snij ze horizontaal doormidden. Haal er de dooiers uit en plet ze met een vork fijn in een schotel.
- Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, de parmezaan, het basilicum en peper, meng goed.
- Breng op smaak en vul de halve eiwitten met deze bereiding.
- Leg ze achtereenvolgens in een met wat olie ingesmeerde ovenschotel. Bestrooi ze met paneermeel. Bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C.)
- Serveer warm, afgewerkt met de basilicumblaadjes, als aperitiefhapje.
Kooktip
Je kan de eieren op voorhand vullen en ze net voor het serveren in de oven bakken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1065; energie (kCal): 257; vetten (g): 20,9; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 297,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Pasen,Communie,Barbecue,Vaderdag,Kids
Brunch
Zomer
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993101900107900000
F2013100200732000000
S1999041500043060000
S1996121600272290000
Laad nog 2 producten