Delhaize logo
  • EierbroodjesD

Eierbroodjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen
Snack
EierbroodjesD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 150 g verse spinazie
  • 30 g walnoten
  • 100 g brie
  • 25 cl room
  • 4 kleine broodjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 20 min baktijd

  1. Hak de spinazie grof en laat 2 min slinken in een hete pan met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de bovenkant van elk broodje, maak ze leeg en hak het broodkruim grof. Meng het broodkruim met de spinazie, de in blokjes gesneden brie, de room en de fijngehakte walnoten. Kruid bij met peper en zout. Vul de broodjes met het mengsel tot ± 1 cm van de rand.
  3. Splits de eieren. Voor nog meer effect, bewaar de eidooiers in hun schaal. Giet het eiwit op het mengsel in het broodje en bak 15 à 20 min in de oven.
  4. Haal de broodjes uit de oven, plaats er de dooier in, kruid bij en dien meteen op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1079; energie (kCal): 260; vetten (g): 21,9; verzadigde vetten (g): 10,5; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 540,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Pasen
Brunch
Alle seizoenen
Snack
  • EierbroodjesD