Recept zoekresultatenEendenmedaillons Rossini met mango, pilafrijst met amandelen en specerijen
Delhaize logo
 • 00:00
  -00:51
  A
 • Eendenmedaillons Rossini met mango, pilafrijst met amandelen en specerijen

Eendenmedaillons Rossini met mango, pilafrijst met amandelen en specerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Eendenmedaillons Rossini met mango, pilafrijst met amandelen en specerijenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 eendenmedaillons Rossini
 • peper
 • 1/2 blokje gevogeltebouillon
 • 1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout
 • 1 feuille laurierblad
 • 50 g boter
 • 1 ui
 • 100 g witte amandelen
 • 180 g basmatirijst
 • 1 mooie mango
 • 30 cl warm water

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

 1. Verwarm de oven voor op stand 5/6 - 160°C.
 2. Bewaar de lapjes ganzenlever in de diepvriezer.
 3. Hak de ui(en) en de amandelen fijn en hou ze gescheiden. Schil de mango('s) en snijd deze in niet al te dunne plakken.
 4. Bak de eendenmedaillons op een hoog vuur snel goudbruin, aan beide kanten, in een braadpan met een klontje boter; kruid, leg in een ovenschaal en zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven.
 5. Fruit ondertussen in een stoofpan de gehakte uien in een stevige portie boter, ongeveer 2 min. op een zacht vuurtje. Strooi er de ras-el-hanout over, roer gedurende 1 min, doe er dan de rijst bij. Roer weer gedurende 1 min. en voeg vervolgens het warme water, het verbrokkelde halve bouillonblokje en het laurierblaadje aan toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuurtje.
 6. Bak de plakken mango met een klontje boter in een grote braadpan.
 7. Doe de amandelen in een braadpan met antiaanbaklaag en verhit zonder vetstof. Zet apart. Plaats de braadpan opnieuw op het vuur, wacht tot ze goed heet is en bak er de lapjes ganzenlever in, gedurende 30 sec. aan beide kanten; zet dan het vuur laag en laat nog 2 min. verder garen op een heel zacht vuurtje.
 8. Meng de amandelen met de rijst en kruid naar smaak.
 9. Leg een plakje ganzenlever op iedere eendenmedaillon en serveer meteen, samen met de rijst en de mango’s.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 615; energie (kCal): 147; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 11,8; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 610,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • 00:00
  -00:51
  A
 • Eendenmedaillons Rossini met mango, pilafrijst met amandelen en specerijen