Recept zoekresultatenEendenfilets met geroosterde wortelen, physalissen, gemberjus en notencrumble
Delhaize logo
  • Eendenfilets met geroosterde wortelen, physalissen, gemberjus en notencrumble

Eendenfilets met geroosterde wortelen, physalissen, gemberjus en notencrumble

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Kerst,Party
Hoofdgerecht
Eendenfilets met geroosterde wortelen, physalissen, gemberjus en notencrumble

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 zoete aardappelen
  • 200 g physalis bio
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 sinaasappel (het sap)
  • 30 ml sojasaus
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl wildfond
  • 1 rode peper
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout
  • 4 eendenborstfilets
  • 45 ml gembersiroop
  • 10 g ras el hanout
  • 20 jonge wortelen in verschillende kleuren (mix van jonge wortelsoorten)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Physalis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    1. Bereid de relish: snijd de physalissen in 2 en meng in een kom met 1/3 van de hoeveelheid gembersiroop, het fijngesneden rood pepertje en de helft van de tijm.
    2. Schil en kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water met de rest van de tijm. Haal de tijm eruit, giet af en pureer in een blender met 1/3 van de hoeveelheid olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
    3. Schil de wortels, snijd ze in de lengte door. Leg ze op een ovenplaat en besprekel met olijfolie, peper en grof zout. Laat ze ongeveer 15 minuten gaar roosteren in de oven op 180 graden.
    4. Maak de saus: snijd de rode ui fijn en stoof aan in 1/6 van de olijfolie. Voeg de resterende gembersiroop toe en laat de ui een beetje karamelliseren. Voeg de helft van de hoeveelheid ras el hanout toe. Blus na enkele minuten met de sojasaus. Voeg de wildfond en het sinaasappelsap toe en laat inkoken. 
    5. Smeer het vet van de eendenborsten met de resterende ras el hanout en bak rosé in de pan met de helft van de hoeveelheid olijfolie.
    6. Mix en zeef de saus.
    7. Dien op met de relish en de puree en de worteltjes.

     

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Kerst,Party
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Eendenfilets met geroosterde wortelen, physalissen, gemberjus en notencrumble

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Physalis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65