Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peper
Delhaize logo
 • Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peperA

Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Moederdag
Hoofdgerecht
Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peperA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 500 g aardbeien
 • 1 koffielepel gedroogde roze peper
 • 50 g poedersuiker
 • 1 eetlepel olijfolie
 • zwarte peper van de molen
 • 600 g eendenfilets

Begin met koken

 1. Maak de aardbeien schoon, spoel ze en verwijder de steeltjes.
 2. Stamp de roze peper fijn in de vijzel.
 3. Doe de suiker samen met 1 eetlepel water in een pan. Verwarm op een middelmatig vuur tot de suiker opgelost is en de karamel een mooie goudkleur heeft. Haal de pan van het vuur en voeg de aardbeien in hun geheel toe, samen met de roze peper en de olijfolie. Zet terug op een middelhoog vuur en schep voorzichtig om tot de karamel zijdeachtig is en de aardbeien zacht zijn (5 minuten). Kruid met peper.
 4. Maak kruiselingse insnijdingen in het vel van de eendenfilets. Verhit een pan zonder vetstof op het vuur en leg er de eendenfilets in met de velkant naar beneden. Laat 10 minuten bakken op een middelhoog vuur. Leg de filets op een warm bord. Giet het vet weg, maak de pan schoon met keukenpapier en leg de filets er opnieuw in, nu met de vleeskant naar beneden. Laat 6 minuten bakken. Haal de filets opnieuw uit de pan, leg ze op een warme schotel, bedek ze met een andere schotel en laat ruim 5 minuten rusten.
 5. Snijd de eendenfilets in plakken. Schik ze op de borden met de in karamel gerolde aardbeien. Serveer bijvoorbeeld met wilde rijst.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 121; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 6,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 344,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Moederdag
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
 • Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peperA