Recept zoekresultatenEendenbrochette met mangochutneysaus
Delhaize logo
 • Eendenbrochette met mangochutneysausC

Eendenbrochette met mangochutneysaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst,Barbecue
Aperitief
Eendenbrochette met mangochutneysausC

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
 • 400 g eendenhaasjes
 • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
 • 125 g Griekse yoghurt
 • 3 el honing
 • 4 eetlepels kerriesaus
 • 3 eetlepels klassieke of pikante ketchup
 • 4 eetlepels mangochutney
 • peper
 • 3 el sojasaus

Begin met koken

 1. Doe de ketchup, de sojasaus en de honing in een schotel.
 2. Snij de eendenhaasjes overlangs in 2. Meng ze onder de marinade in de schotel, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
 3. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
 4. Laat het vlees uitlekken. Rijg elk half eendenhaasje in om en om op een houten spiesje. Leg de brochettes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met de marinade. Bak ze in 12 min. goudbruin in de oven, maar draai ze halverwege om en bestrijk ze met de resterende marinade.
 5. Meng ondertussen de yoghurt, de kerriesaus en de mangochutney. Voeg de koriander toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
 6. Dien de brochettes warm op met de saus.

Kooktip

Kan ook met kippenhaasjes in plaats van eendenhaasjes

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 770; energie (kCal): 184; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 9,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 69,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst,Barbecue
Overig
Zomer
Aperitief
 • Eendenbrochette met mangochutneysausC