Recept zoekresultatenEendenbouten met mandarijntjes
Delhaize logo
  • Eendenbouten met mandarijntjesA

Eendenbouten met mandarijntjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Eendenbouten met mandarijntjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 verse eendenbouten
  • 8 mandarijnen bio
  • 1 koffielepel gemalen kardemom
  • 1 koffielepel 5 Chinese kruiden
  • 40 g rietsuikerpoeder
  • 1/2 koffielepel espelettepeper in poeder
  • 2 dl kalfsfond
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 90 min. kooktijd

  1. Haal de zeste van een mandarijn. Pers 4 mandarijnen.
  2. Verwarm de oven voor op 160°C.
  3. Giet het sap en de zeste van de mandarijnen in een kookpot. Voeg er de suiker en de specerijen aan toe en breng aan de kook. Laat rustig verder pruttelen op een zacht vuurtje tot de suiker volledig verdwenen is.
  4. Kruid de eendenborsten met zout. Leg ze in een gietijzeren kookpot en zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Giet er de saus over, dek af en zet 1 uur in de oven. Haal het deksel weg en zet nog eens 30 min in de oven. Bevochtig regelmatig de bouten en draai ze af en toe om. Het vel moet echt knapperig zijn.
  5. Giet een kopje van de saus in een grote pan. Snijd de rest van de mandarijnen in twee. Leg ze met de vleeskant naar beneden in de pan en bak op een matig vuur gedurende 10 min. Draai de mandarijnen om en laat ze nog 5 minuten op de schil verder garen.
  6. Serveer de eendenbouten met de mandarijnen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 352; energie (kCal): 84; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 6,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 275,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Eendenbouten met mandarijntjesA