Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenborstfilets met sinaasappel
Delhaize logo
  • Eendenborstfilets met sinaasappelB

Eendenborstfilets met sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Eendenborstfilets met sinaasappelB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eendenfilets
  • 4 sinaasappelen
  • 6 el honing
  • 15 g boter
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Haal de eendenborstfilets 30 min. op voorhand uit de koelkast. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Plaats een zeef op de kom en laat er de partjes in uitlekken.
    2. Snijd wat vet weg van de rand van de filets en maak inkervingen in de rest van het vet zonder in het vlees zelf te snijden. Kruid ze met peper en zout. Leg de filets met de velkant naar onder in een braadpan met de gesmolten boter. Bak de velkant kort goudbruin, draai de eendenborstfilets om en voeg de helft van de tijm toe. Besprenkel met honing en laat 5 min. op een vrij hoog vuur karamelliseren. Giet er het sinaasappelsap bij, roer de aanbaksels los en voeg de sinaasappelpartjes toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen en besprenkel het vlees regelmatig met het braadvocht.
    3. Leg de eendenborstfilets op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd de filets in sneetjes en dien ze meteen op, met de saus. Werk af met tijm.

    Tip: En wat serveer je hierbij? Wortelen uit de oven, prinsessenboontjes, kroketjes, rösti’s, rijst, puree ... aan jou de keuze!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Eendenborstfilets met sinaasappelB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65