Recept zoekresultatenEendenborstfilet met brunoise van winterse groenten
Delhaize logo
 • Eendenborstfilet met brunoise van winterse groentenA

Eendenborstfilet met brunoise van winterse groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Kerst
Hoofdgerecht
Eendenborstfilet met brunoise van winterse groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 Gressinghameendenborstfilets
 • 2 eetlepels boter
 • 3 el honing
 • 3 el sojasaus
 • 2 dl gevogeltebouillon
 • 1 snuifje chilipoeder
 • 1 snuifje Indische curry
 • enkele takjes verse tijm
 • 3 rode bieten
 • 3 pastinaken
 • 3 boterrapen
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Schil de boterrapen, de pastinaken en de rode bieten en snijd in brunoise (= kleine blokjes van 1 cm op 1 cm). Blancheer iedere groente gedurende 2 min. in kokend gezouten water, maar wel apart zodat elke groente zijn mooie frisse kleur behoudt. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Bak vervolgens iedere groente apart kort op in wat boter met telkens een andere kruiding. De pastinaak kruid je met peper, zout en verse tijm, de brunoise van boterraap met zout en Indische curry en de rode biet bak je op met 2/3 van de sojasaus, 2/3 van de honing en het chilipoeder.
 3. Bereid de saus. Hiervoor haal je de blokjes rode biet uit de pan en zet je ze even apart. Blus de pan met de gevogeltebouillon, de resterende sojasaus en honing. Laat even inkoken tot de gewenste dikte.
 4. Verwijder de vliesjes van de eend met een mes en snijd het overtollige vet van de zijkanten van de filets. Snijd 3 inkepingen in het vet van de eend zodat de warmte goed tot in het vlees doordringt tijdens het bakken. Korst de eendenfilets 3 min. langs beide kanten in een pan zonder vetstof. Start met de vetkant, draai daarna om en bak nog even verder op de vleeskant. Gaar het vlees daarna verder in de voorverwarmde oven gedurende 8 min. Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 min rusten alvorens aan te snijden.
 5. Verdeel de brunoise over de borden. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en schik deze op de groenten. Werk af met de saus en een takje tijm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 604,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Kerst
Diner
Winter
Hoofdgerecht
 • Eendenborstfilet met brunoise van winterse groentenA