Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi
Delhaize logo
  • Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwiA

Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 200 g vruchtvlees van watermeloen (nettogewicht, geschild)
  • 2 kiwi's
  • 2 stukken eendenborsten
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • tabasco
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen, sap en schil

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Kiwi Groen | Cat1
    1 st
    0,59 €/st
    €0,59
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Meng de geraspte schil en het sap van de limoen(en), de olijfolie, de sojasaus, de gember, de tabasco en de koriander.
    2. Maak kruisvormige inkepingen in het vet van de eendenfilets. Dompel het vlees in de marinade. Zet opzij.
    3. Snij het vruchtvlees van de watermeloen en van de kiwi’s in heel kleine blokjes. Voeg de heel fijn gesnipperde ui toe, 1 eetlepel koriander, peper en zout. Meng goed.
    4. Laat de eendenfilets goed uitlekken en leg ze op de velkant in een antikleefpan. Bak ze ongeveer 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte), verwijder tussendoor het braadvet. De filets moeten rosé zijn en niet saignant. Kruid op het einde met peper en zout.
    5. Laat de eendenborstfilets 1 min. rusten, snij ze dan in plakken. Serveer meteen met de salsa en met taboulé.

    Kooktip

    Als je er de tijd voor hebt, laat alles (eend en salsa) dan 1 uur in de koelkast marineren voor je het vlees bakt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 549; energie (kCal): 131; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 17; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 692,47
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwiA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Kiwi Groen | Cat1
    1 st
    0,59 €/st
    €0,59
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09