Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenborst met sinaasappel en kruiden
Delhaize logo
  • Eendenborst met sinaasappel en kruidenA

Eendenborst met sinaasappel en kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Eendenborst met sinaasappel en kruidenA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 rode ui
  • 3 sinaasappels (het sap)
  • 1,5 el honing
  • 4 dl kalfsfond
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • 8 jeneverbessen
  • 1 steranijs
  • 200 g aardappelen (vastkokend)
  • 200 g zoete aardappelen
  • 200 g wortelen
  • 450 g dikke eendenborst
  • 1/2 koffielepel mosterdzaden

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min. + 30 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 240°C en haal de eendenborst uit de koelkast. 
    2. Was de groenten, maar schil ze niet; schraap gewoon lichtjes het vel van de zoete aardappelen. Snijd ze in fijne staafjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met de olie en bak ze 15 min. Verlaag de temperatuur van de oven tot 100°C en laat nog 15 min. verder garen.
    3. Snijd ook de rode ui in dikke plakjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de helft van de olie. Voeg het sap van 3/4 van de sinaasappelen toe, samen met de kaneel, de jeneverbessen, de steranijs, de mosterdzaden en de rozemarijn. Laat tot de helft inkoken op een matig vuurtje.
    4. Laat de kalfsfond voor 2/3 inkoken. Giet bij de sinaasappelsaus, voeg de honing toe en breng op smaak.
    5. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vel van de eendenborst. Leg hem in een pan, met de velkant naar beneden; bak hem ± 10 min. op een zacht vuurtje. Giet het gesmolten vet geleidelijk aan weg, tot er nog maar een heel fijn vetlaagje overblijft. Laat deze kant kort kleuren op een hoog vuur, draai de eendenborst om en laat 5 min. verder garen op een matig vuurtje. Wikkel hem in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
    6. Snijd de eendenborst in sneetjes; dien op met de saus en de groenten. Schil de resterende sinaasappel(s) tot op het vruchtvlees en gebruik de partjes als versiering.

    Kooktip

    De saus kan op voorhand worden klaargemaakt, maar de eendenborst moet op het laatste ogenblik gebakken worden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 543; energie (kCal): 129; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1193,77
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner
    Hoofdgerecht
    Winter
    Hoofdgerecht
    • Eendenborst met sinaasappel en kruidenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar