Recept zoekresultatenEendenborst met kumquats en kruiden
Delhaize logo
  • A
  • Eendenborst met kumquats en kruiden

Eendenborst met kumquats en kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Hoofdgerecht
Eendenborst met kumquats en kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eendenborsten
  • 20 kumquats
  • 2 sinaasappelen (het sap)
  • 1/2 citroen
  • 8 sjalotten
  • 1 g fijne suiker
  • 1 bokaal kippenbouillon Fundo
  • 1 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 stokje kaneel
  • 2 stukken steranijs
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 1 el korianderkorrels
  • 5 jeneverbessen
  • Espelettepeper
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

2 × +/- 420 gr

+/-€29,40

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Kruiden | Steranijs

Santa Maria

Kruiden | Steranijs

2 × 15 gr

€5,30

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€65,81

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Pel de sjalotten en snijd ze in 2. Leg ze op hun snijkant in een stoofpan met de olijfolie. Voeg 3 el sinaasappelsap toe, zet het deksel op de pan en laat daarna 10 min. op een zacht vuurtje konfijten. Voeg de in plakjes gesneden en ontpitte kumquats toe. Laat 5 min. zonder deksel doorkoken, tot alles gekaramelliseerd is. Kruid met zout en peper.
  2. Giet de kippenfond in een steelpan. Voeg de rest van het sinaasappelsap toe, samen met het sap van de ½ citroen, de suiker, de sojasaus, de kaneel, de steranijzen, de jeneverbessen en de korianderen mosterdzaadjes. Laat op een matig vuurtje tot een stroperige saus inkoken.
  3. Snijd intussen het vet van de eendenborsten kruiselings in. Leg ze, op de velkant, in een hete braadpan. Laat het vet op een zacht vuurtje smelten en giet het geleidelijk aan weg. Draai de eendenborsten om, zodra het vel mooi goudbruin en krokant is. Laat nog 5 min. op een matig vuurtje garen. Kruid met peper en zout. Leg ze op een plank, bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
  4. Snijd de eendenborsten in sneetjes en serveer ze met de saus, de sjalotten en de kumquats. Bestuif met wat Espelettepeper en serveer er aardappelpuree bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1321,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1321,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • A
  • Eendenborst met kumquats en kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

2 × +/- 420 gr

+/-€29,40

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Kruiden | Steranijs

Santa Maria

Kruiden | Steranijs

2 × 15 gr

€5,30

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€65,81