Recept zoekresultatenEendenborst met kumquats en kruiden
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:56
    A
  • Eendenborst met kumquats en kruiden

Eendenborst met kumquats en kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Kerst,Party
Hoofdgerecht
Eendenborst met kumquats en kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eendenfilets
  • 20 kumquats
  • 2 sinaasappelen (het sap)
  • 1/2 citroen
  • 8 sjalotten
  • 1 el fijne suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stukken steranijs
  • 1 soeplepel korianderkorrels
  • 5 jeneverbessen
  • Espelettepeper
  • peper en zout
  • 1 bokaal kippenbouillon Fundo
  • 1 el mosterdzaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 01/02
  • KUMQUATS | 250G*
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Pel de sjalotten en snijd ze in 2. Leg ze op hun snijkant in een stoofpan met de olijfolie. Voeg 3 el sinaasappelsap toe, zet het deksel op de pan en laat daarna 10 min. op een zacht vuurtje konfijten. Voeg de in plakjes gesneden en ontpitte kumquats toe. Laat 5 min. zonder deksel doorkoken, tot alles gekaramelliseerd is. Kruid met zout en peper.
    2. Giet de kippenfond in een steelpan. Voeg de rest van het sinaasappelsap toe, samen met het sap van de ½ citroen, de suiker, de sojasaus, de kaneel, de steranijzen, de jeneverbessen en de korianderen mosterdzaadjes. Laat op een matig vuurtje tot een stroperige saus inkoken.
    3. Snijd intussen het vet van de eendenborsten kruiselings in. Leg ze, op de velkant, in een hete braadpan. Laat het vet op een zacht vuurtje smelten en giet het geleidelijk aan weg. Draai de eendenborsten om, zodra het vel mooi goudbruin en krokant is. Laat nog 5 min. op een matig vuurtje garen. Kruid met peper en zout. Leg ze op een plank, bedek met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
    4. Snijd de eendenborsten in sneetjes en serveer ze met de saus, de sjalotten en de kumquats. Bestuif met wat Espelettepeper en serveer er aardappelpuree bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1321,25
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Kerst,Party
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:56
      A
    • Eendenborst met kumquats en kruiden

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 01/02
  • KUMQUATS | 250G*
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69