• Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
RED05, RED10 en RED20: Profiteer nu van korting met de promocodes RED05, RED10, RED20! Zie de voorwaarden onderaan de homepagina.  
Belangrijk bericht: Delhaize vraagt haar klanten om de producten van het merk Delhaize "Kippensoepballetjes 200g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.  Lees meer >
Terug

Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Moeilijk
Duur
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Herfst

Dit recept versturen

Eendenborst met groenten en hazelnootjes
Moeilijk
Duur
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 eendenborst
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 1/2 dl room
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 dl melk
  • 2 bladjes laurier
  • 1 zakje jonge spinaziescheuten
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 3,5 dl gevogeltebouillon
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 40 g boter
  • 200 g snijbonen
Eendenborst met groenten en hazelnootjes
Bereiding

  1. Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborstfilet af. Snijd met een scherp mes de velkant lichtjes in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
  2. Verhit het afgesneden vet en fruit er een gehalveerde sjalot en een teentje knoflook in aan. Blus met de rode wijnazijn en voeg het laurierblaadje en de gevogeltebouillon toe. Laat 30 minuten zacht koken. Giet het mengsel daarna door een zeef en laat inkoken tot sausdikte.
  3. Snijd de puntjes van de snijbonen, snijd ze fijn en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
  4. Versnipper een sjalot en laat deze zachtjes fruiten in een klontje boter. Voeg de gare snijbonen toe en kruid met peper en zout.
  5. Kruid de eendenborstfilet met peper en zout. Bak de velkant aan in een hete antikleefpan (zonder vetstof) gedurende 3 minuten. Bak 2 minuten op de andere kant en zet het vuur lager. Laat vervolgens nog 2 minuten bakken. Laat het vlees daarna rusten onder aluminiumfolie.
  6. Stoof de spinazie kort aan in een klontje boter en kruid met peper en zout.
  7. Warm de saus op en monteer met een paar klontjes koude boter.
  8. Giet de melk samen met de room en hazelnootolie in een pannetje en warm op. Mix tot een schuimige saus.
  9. Versnijd de eendenborstfilet in mooie, schuine plakjes en schik het vlees op de voorverwarmde borden. Verdeel er de groenten, de sjalot en de hazelnoten over. Werk af met de saus en het hazelnootschuim.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst