Recept zoekresultatenEendenborst met groenten en hazelnootjes
Delhaize logo
  • Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eendenborst
  • 40 g boter
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 3,5 dl gevogeltebouillon
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 zakje jonge spinaziescheuten
  • 2 feuilles laurier
  • 2 dl melk
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1/2 dl room
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 200 g snijbonen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borst| Eend

Delhaize

Borst| Eend

+/- 350 gr

+/-€11,55

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Hazelnotenolie

Taste of Inspirations

Hazelnotenolie

25 cl

€7,15

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Witte bonen | Tomatensaus

Hak

Witte bonen | Tomatensaus

360 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€36,53

Begin met koken

  1. Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborstfilet af. Snijd met een scherp mes de velkant lichtjes in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
  2. Verhit het afgesneden vet en fruit er een gehalveerde sjalot en een teentje knoflook in aan. Blus met de rode wijnazijn en voeg het laurierblaadje en de gevogeltebouillon toe. Laat 30 minuten zacht koken. Giet het mengsel daarna door een zeef en laat inkoken tot sausdikte.
  3. Snijd de puntjes van de snijbonen, snijd ze fijn en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
  4. Versnipper een sjalot en laat deze zachtjes fruiten in een klontje boter. Voeg de gare snijbonen toe en kruid met peper en zout.
  5. Kruid de eendenborstfilet met peper en zout. Bak de velkant aan in een hete antikleefpan (zonder vetstof) gedurende 3 minuten. Bak 2 minuten op de andere kant en zet het vuur lager. Laat vervolgens nog 2 minuten bakken. Laat het vlees daarna rusten onder aluminiumfolie.
  6. Stoof de spinazie kort aan in een klontje boter en kruid met peper en zout.
  7. Warm de saus op en monteer met een paar klontjes koude boter.
  8. Giet de melk samen met de room en hazelnootolie in een pannetje en warm op. Mix tot een schuimige saus.
  9. Versnijd de eendenborstfilet in mooie, schuine plakjes en schik het vlees op de voorverwarmde borden. Verdeel er de groenten, de sjalot en de hazelnoten over. Werk af met de saus en het hazelnootschuim.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
  • Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Borst| Eend

Delhaize

Borst| Eend

+/- 350 gr

+/-€11,55

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Hazelnotenolie

Taste of Inspirations

Hazelnotenolie

25 cl

€7,15

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Witte bonen | Tomatensaus

Hak

Witte bonen | Tomatensaus

360 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€36,53