Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEendenborst met groenten en hazelnootjes
Delhaize logo
  • Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Eendenborst met groenten en hazelnootjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eendenborst
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 1/2 dl room
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 dl melk
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 1 zakje jonge spinaziescheuten
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 3,5 dl gevogeltebouillon
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 40 g boter
  • 200 g snijbonen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 22/01
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    1. Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborstfilet af. Snijd met een scherp mes de velkant lichtjes in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
    2. Verhit het afgesneden vet en fruit er een gehalveerde sjalot en een teentje knoflook in aan. Blus met de rode wijnazijn en voeg het laurierblaadje en de gevogeltebouillon toe. Laat 30 minuten zacht koken. Giet het mengsel daarna door een zeef en laat inkoken tot sausdikte.
    3. Snijd de puntjes van de snijbonen, snijd ze fijn en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
    4. Versnipper een sjalot en laat deze zachtjes fruiten in een klontje boter. Voeg de gare snijbonen toe en kruid met peper en zout.
    5. Kruid de eendenborstfilet met peper en zout. Bak de velkant aan in een hete antikleefpan (zonder vetstof) gedurende 3 minuten. Bak 2 minuten op de andere kant en zet het vuur lager. Laat vervolgens nog 2 minuten bakken. Laat het vlees daarna rusten onder aluminiumfolie.
    6. Stoof de spinazie kort aan in een klontje boter en kruid met peper en zout.
    7. Warm de saus op en monteer met een paar klontjes koude boter.
    8. Giet de melk samen met de room en hazelnootolie in een pannetje en warm op. Mix tot een schuimige saus.
    9. Versnijd de eendenborstfilet in mooie, schuine plakjes en schik het vlees op de voorverwarmde borden. Verdeel er de groenten, de sjalot en de hazelnoten over. Werk af met de saus en het hazelnootschuim.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Eendenborst met groenten en hazelnootjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 22/01
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55